Din djuraffär i Stockholm

Hos oss hittar du allt till din bästa vän!

Mår din katt bra?

En bra kattägare erbjuder katten: Nyttig och smakrik kattmat, tid för avkoppling och spännande aktiviteter som låter katten få utlopp för sin naturliga kattbeteenden. En lycklig katt är ett rent nöje att titta på, och i gengäld får du massor av kärlek tillbaka från en spinnande kattkompis. Purrr!

En ägare som lyssnar på sin katt och är uppmärksam känner snart igen kattens individuella behov. Välj kattmat, kattsand och andra tillbehör som passar just din katt: katter gillar olika och har olika behov! Hos oss kan du hitta just din katts favoriter. Katter är som du säkert vet kända för att vara lite kräsna, och med all rätt tycker vi - självklart förtjänar katten endast det bästa! Bland våra produkter hittar du ett urval av riktigt bra kattmat, kattgodis, kattleksaker, kattlådor och allt annat du och din vän kan tänkas behöva för ett lyckligt och bekymmersfritt kattliv.

 

En glad katt behöver:

 • Roliga lekstunder - försök hitta en kattleksak som väcker tigern i din katt!
 • Ett anpassat kattfoder som tillgodoser kattens behov.
 • Motion som ger utlopp för kattens naturliga beteenden: en katt behöver klösa, jaga och klättra. Får den inte möjlighet att klösa på ett klösträd, så kan soffan falla offer för vassa klor. Finns det inget klättervänligt klösträd att tillgå så finns risken att katten snart svingar sig i gardinerna.
 • En plats för vila och "bara vara". I lugn och ro, utan att bli störd. Kanske en mysig kattbädd?
Till Webshop

VÅRA BEHANDLINGAR FÖR HUND

I våra djuraffärer i Stockholm hittar du allt till din bästa vän – därför erbjuder vi även hundvård i form av hundklippning, hundspa, kloklippning och bad, bland mycket annat! Våra salonger för Djurhälsa är en del av Arken Zoo-koncernen. Vårt fokus är att erbjuda ett serviceutbud med grundligt utbildad personal och djurens välmående i första hand. Som en del av det växande utbudet vill Arken Zoo erbjuda trygg, lättillgänglig pälsvårdsservice för att höja livskvalitén hos husdjur och deras ägare.

Vi vårdar inte bara pälsen utan tar hand om hela husdjuret. Vi har stora öron och stor förståelse – och börjar alltid med att lyssna. Vi vill veta hur sällskapsdjurets och ägarens vardag ser ut, så att vi kan komma fram till hur vi kan förenkla deras liv med hjälp av pälsvård. Hos oss behandlas alla väl – såväl livliga som blyga små vänner – och vi lyssnar alltid på ägaren i fråga om behandling.

Till oss kan du komma om du vill ha hjälp med exempelvis att trimma eller tvätta din hund, ge din vän ett härligt hundbad eller göra ett besök hos frisören – så kan du lägga din tid och energi på andra aktiviteter med din bästa vän. Vill du skämma bort din vän med ett besök på någon av våra hundsalonger? Boka en tid redan idag eller spana in när butiken närmast dig har öppet!

 

Din hund förtjänar ett lyckligt liv fyllt av kärlek och bus tillsammans med husse eller matte - oavsett var i livet hunden befinner sig! Genom att tillgodose hundens individuella behov vad gäller hundfoder, aktivering och annat som rör hundens vardagsliv, går du vägen mot en glad och balanserad hund. Hos oss hittar du hundfoder, hundleksaker och andra hundtillbehör som gör livet enklare för både hund och hundägare. Nedan ser du de olika alternativen vi erbjuder din hund.

Till Webshop

HUNDKLIPPNING

När du väljer att klippa din hund hos oss så skämmer du bort din hund med ett riktigt hundspa. En klippning sker alltid på hundens villkor och det viktigaste för oss är att ni ska känna er trygga och nöjda hos oss. Beroende på vilken ras din hund är så finns det olika typer av klippningar att välja mellan i våra djurbutiker i Stockholm, i vårt bokningssystem ser du exakt vilka olika hundklippningar som finns tillgängliga för din vovve.


Vid en klippning ingår:

 • Noggrann tvätt
 • Föning
 • Kamning och tovutredning
 • Frisering
 • Frisering av tassarna
 • Kloklippning

 
Vardagsklippning
Vill du underlätta i vardagen för dig och din hund, då är en vardagsklippning alternativet för er. Hunden klipps enligt dina önskemål, exempelvis något kortare än rasstandard för att ett aktivt hundliv inte ska hindras på grund av en för lång päls. Hos våra hundtrim så anpassar vi oss givetvis efter dina önskemål för att ni ska få ett slutresultat som ni både trivs med. En vardagsklippning tar ungefär 1 h och 45 minuter och priset är från 559 kr, hundens ras, hundens vana och eventuella tilläggstjänster kan påverka tidsåtgången och priset.
Pris från 559 kr
 
Rastypisk klippning
Din hund klipps så att man uppnår ett vackert slutresultat i enlighet med rasstandarden. Ställer du ut din hund så är detta alternativet för er. Om du vill kan vi även klippa pälsen något kortare utan att förlora det rastypiska utseendet. Hos våra hundtrim så anpassar vi oss givetvis efter dina önskemål för att ni ska få ett slutresultat som ni både trivs med. En rastypisk klippning tar ungefär 1 h och 30 minuter och priset är från 639 kr, hundens ras, hundens vana och eventuella tilläggstjänster kan påverka tidsåtgången och priset.

Pris från 639 kr

 

Sportklippning
Pälsen klipps efter dina önskemål till en kortare modell, vars längd även kan variera mellan olika delar av hundens kropp. Pälsen blir praktisk och lättskött, men hunden behåller sitt rastypiska utseende. Om du vill ha en modell som helt klipps med sax, ska du välja Rastypisk klippning. Hos våra hundtrim så anpassar vi oss givetvis efter dina önskemål för att ni ska få ett slutresultat som ni både trivs med. En rastypisk klippning tar ungefär 1 h och 30 minuter och priset är från 719 kr, hundens ras, hundens vana och eventuella tilläggstjänster kan påverka tidsåtgången och priset.

Pris från 719 kr


Rakning
Rakning hör till många hundars rasstandard, men det är också vanligt att hålla flera sällskapshundars päls kort genom att raka dem. Huvudet och svansen kan formas lätt om så önskas. En rakad päls är maximalt 1 cm lång. Om du vill ha pälsen lite längre och trimmad, ska du välja tjänsten Sportklippning. Hos våra hundtrim så anpassar vi oss givetvis efter dina önskemål för att ni ska få ett slutresultat som ni både trivs med. En rakning tar ungefär 1 h och 15 minuter och priset är från 639 kr, hundens ras, hundens vana och eventuella tilläggstjänster kan påverka tidsåtgången och priset.

Pris från 639 kr

HUNDTRIMNING


När du väljer att trimma din hund hos oss så skämmer du bort din hund med ett riktigt hundspa. En trimning sker alltid på hundens villkor och det viktigaste för oss är att ni ska känna er trygga och nöjda hos oss. Beroende på vilken ras din hund är så kan du se om trimning är tillgängligt för just din hundras. Hundtrim är allra vanligast hos strävhåriga hundraser men även andra raser kan trimmas, framförallt i samband med fällningsperioderna. En trimning tar ungefär 1 h och 45 minuter och priset är från 799 kr, hundens ras, hundens vana och eventuella tilläggstjänster kan påverka tidsåtgången och priset.


Vid en trimning ingår:

 • Noggrann tvätt
 • Föning
 • Kamning och tovutredning
 • Frisering
 • Frisering av tassarna
 • Kloklippning
 • Öronrengöring
   
  Viktigt att veta inför ert trimbesök
  Vi ber er att INTE bada hunden innan ert trimbesöket då hårstråna blir mjukt vid badet och då blir det svårare för våra hundfrisörer att trimma. Det kan dessutom göra ont att plocka hunden.
  Pris från 799 kr

HUNDBAD


En hund bör badas med jämna mellanrum för att pälsen ska hållas ren och inte bli tovig. När du väljer att bada din hund hos oss så skämmer vi bort din hund med ett riktigt hundspa. En hundtvätt sker alltid på hundens villkor och det viktigaste för oss är att ni ska känna er trygga och nöjda hos oss. En hundtvätt tar ungefär 45 minuter och priset är från 399 kr, hundens ras, hundens vana och eventuella tilläggstjänster kan påverka tidsåtgången och priset.


Vid ett bad ingår:

 • Noggrann tvätt
 • Föning
 • Kamning och tovutredning
 • tassfrisering
 • Kloklippning 

 

Hur går det till
Vi tvättar din hund noggrant med produkter som lämpar sig för den individuella pälstypen. Har din hund en känslig hud eller är allergisk så har vi produkter som är anpassade för detta. Efter tvätten torkas pälsen med en effektiv hårtork, som blåser bort lösa hårstrån och avlägsnar död underpäls. Tack vare en effektiv torkning blir pälsen luftigare och lättare att sköta om. Därefter borstas pälsen och eventuella tovor reds ut. Avslutningsvis friseras tassarna och klorna klipps.
Pris från 399 kr

KLOKLIPPNING


Att klippa klorna ingår i våra husdjurs skötselrutiner och hos oss på Arken Zoo Djurhälsa är du välkommen med både hund, katt och smådjur för att klippa klorna. Vi klipper klorna omsorgsfullt till en lämplig längd och filar ner alla vassa kanter. Vi tar även hand om klor som har blivit för långa med varsam expertis. En kloklippning sker alltid på husdjurets villkor och det viktigaste för oss är att ni ska känna er trygga och nöjda hos oss. Vid behov ger vi gärna råd om hur du bäst tar hand om din kompis klor hemma.


Vi klipper klorna på dessa husdjur:

 • Hund
 • Katt
 • Smådjur

 


Du och ditt husdjur kan komma och klippa klorna i flera utav våra butiker.
Pris från 149 kr

TASSVÅRD


Våra hundars tassar och trampdynor utsätts varje dag utav påfrestningar från hårda och ibland vassa underlag. Grus, sand och vägsalt kan nöta på trampdynorna och väta från regn eller snö kan torka ut. Hos Arken Zoo kan du låta din hund få en härlig tassvårdsbehandling som är ett perfekt alternativ som första behandling för att låta din hund bekanta sig med vår trimsalong. Målet med regelbunden tassvård är att ge din hund en spänstig tass som klarar av omväxlande väder och som inte samlar på sig smuts, snö och fukt.


Vid tassvård ingår:

 • Frisering av tasshår
 • Insmörjning av trampdynor
 • Kloklippning och filning
 • Frisering
 • Kloklippning

 


Hur går det till?
Under besöket snyggar vi till tasshåren, smörjer försiktigt in trampdynorna med en vårdande kräm samt kloklippning och filning av klorna. En tassvårdsbehandling sker alltid på hundens villkor och det viktigaste för oss är att ni ska känna er trygga och nöjda hos oss. En tassvårdsbehandling tar ungefär 30 minuter och priset är från 239 kr, hundens ras, hundens vana och eventuella tilläggstjänster kan påverka tidsåtgången och priset.
Pris från 239 kr

VALPTJÄNSTER


Valpens klor och päls kräver vård redan från det att valpen är liten. Det lönar sig att lära valpen goda kloklippnings- och pälsvårdsrutiner redan från början, eftersom hunden i ung ålder har lätt att lära. Både den lilla valpen och den nyblivna matten eller hussen kan vara nervös när valpens päls och klor ska hanteras. Våra hundfrisörer är säkra på handen och låter din valp vänja sig vid behandlingen lugnt och försiktigt. Du får även värdefulla råd på köpet!


Dessa valptjänster finns hos oss:

 • Frisering av tasshår
 • Insmörjning av trampdynor
 • Kloklippning och filning
 • Frisering
 • Kloklippning

 


Övningsbesök med valp
Vid våra övningsbesök får valpen chans att vänja sig vid att bli hanterad av en främmande människa. Detta underlättar alla omvårdnadsåtgärder i framtiden såväl i hemmet som hos veterinären och på utställningar.
Våra övningsbesök vänder sig till alla valpar i åldern 3–6 månader. Ett övningsbesök kan och bör göras flera gånger, vår rekommendation är tre besök.

 

 • Vid det första övningsbesöket får din valp bekanta sig med vår pälsvårdssalong. Övningsbesöket genomförs alltid på valpens villkor och med hänsyn till valpens individuella egenskaper. Tjänsten omfattar mjuka hanteringsövningar och du får även anvisningar om hur du vårdar din valps päls hemma.
 • Vid det andra övningsbesöket klipper vi valpens klor och borstar försiktigt igenom pälsen. Valpen får prova på att badas, och vi introducerar också fönen.
 • Det tredje övningsbesöket inkluderar en hel klippning eller trimning, självklart anpassar vi oss utifrån hur de två tidigare tillfällena gått.

Pris från 159 kr

 

Valptvätt
En valptvätt gäller för valpar mellan 3-5 månader. Vid en valptvätt så badas valpen noggrant och därefter fönas pälsen och kammas. I tvättpaketet ingår också kloklippning och frisering av tassarna.
Pris från 399 kr